Tietoa Isosisaruksille

Tyttöjen ja Poikien Tuvan tilat Sisarusparien käytettävissä!

Isosisarukset! Haluaisitteko viettää Tuvalla mukavaa iltaa tai viikonloppupäivää yhdessä Pikkusisaruksenne kanssa? Tupa on Isosisarus- Pikkusisarusparien varattavissa ja käytettävissä viikonloppuisin ja niinä arki-iltoina, kun Tuvalla ei ole muuta ohjelmaa. Ota siis yhteyttä ohjaajiin ja varaa itsellesi ja Pikkusisaruksellesi sopiva ajankohta ja viettäkää Tuvalla huippu kiva päivä!

Isosisarukset voivat halutessaan järjestää vapaaehtoisesti yhteistä toimintaa myös muille Sisaruspareille. Toimintaa voi järjestää ennalta sovittuina Sisaruspäivinä tai muulloin Poikien ja Tyttöjen Tuvan tiloissa aukioloaikojen ulkopuolella (esim. pelit, leivonta, kädentaidot) tai muualla (esim. luontoretket, vierailut eri kohteissa, musiikkitoiminta Ahjolan musiikkiluokassa yms.). Jos haluat järjestää tapahtuman muille Sisaruspareille, ehdota tapahtumaasi Isosisarusten sometileillä (Whatsapp, Facebook) ja/tai ota yhteyttä toiminnan työntekijöihin, jotka neuvovat tilojen varaamisessa ja muissa asioissa. Tehdään toiminnasta teidän näköistänne!

Isosisarus-Pikkusisarusparit ovat myös lämpimästi tervetulleita Tupien aukioloihin. Poikien Tupa auki ma klo 15-19 ja Tyttöjen Tupa auki ti ja to klo 15-19. (Huom. tällä hetkellä Tupa on toistaiseksi kiinni ja ilmoitamme avaamisesta myöhemmin. Muistakaa myös ilmoittautua aukioloihin etukäteen!)

Sisaruspäivät

Isosisaruksille ja Pikkusisaruksille järjestetään yhteistä toimintaa ympäri vuoden, kuten Sisaruspäiviä ja yhteisretkiä. Sisaruspäivät ovat tarkoitettu kaikille toiminnassa oleville Isosisarus-Pikkusisaruspareille. Sisaruspäivissä pääsee yhdessä Pikkusisaruksensa kanssa viettämään aikaa mukavan toiminnan ääressä sekä tutustumaan muihin Sisaruspareihin. Katso alempaa tulevat Sisaruspäivät ja ilmoittaudu mukaan!

Koulutus ja ohjaus

Pidämme uusille Isosisaruksille tarkoitettuja Isosisaruskursseja kahdesta neljään kertaa vuodessa. Kurssille osallistuminen on edellytyksenä Isosisarukseksi ryhtymiselle.

Jokainen Isosisarus käy henkilökohtaisessa ohjauskeskustelussa kahdesti vuodessa. Kysymme kuulumisia tekstiviestillä 3 kk aloittamisen jälkeen ja kutsumme sinut ohjaukseen n. puolen vuoden kohdalla. Toinen ohjaus on ensimmäisen vapaaehtoisvuoden päätteeksi. Vastaathan aktiivisesti yhteydenottoihimme. Ole rohkeasti yhteydessä vaikket olisi ehtinyt tavata Pikkusiskoasi. Voit ottaa yhteyttä myös muulloin kun koet tarvetta ohjaukseen. Kerrothan meille myös elämäntilanteidesi muutoksista, jos ne vaikuttavat Sisarussuhteeseesi.

Vertaistuki, jatkokoulutus ja virkistystoiminta

Järjestämme myös vertaistuki- ja jatkokoulutusiltoja, joissa vapaaehtoiset pääsevät luottamuksellisesti ja vertaistuellisesti jakamaan omia kokemuksiaan vapaaehtoistoiminnasta yhdessä ohjaajien ja muiden vapaaehtoisten kanssa sekä oppimaan uusia asioita monipuolisissa jatkokoulutuksissa. Otamme mielellämme vastaan toiveita jatkokoulutuksien teemoihin liittyen.

Lisäksi järjestämme myös rentoa ja mukavaa virkistystoimintaa aina kauden lopuksi, jonka kautta haluamme kiittää vapaaehtoisiamme toiminnassa mukana olosta sekä vahvistaa hyvää ryhmähenkeä.