Isosisarustoiminta

Mitä Isosisarustoiminta on?

Isosisarustoiminta on aikuiskaveritoimintaa. Isosisarustoiminnan tavoitteena on löytää toimintaan ilmoittautuneille lapsille ja nuorille vastuullinen aikuinen ystäväksi ja tueksi arkeen ja kasvuun. Isosisaruksiksi ovat tervetulleita kaikki vapaaehtoistyöstä kiinnostuneet täysi-ikäiset aikuiset, jotka haluavat toimia ystävänä lapselle. Molemmat osapuolet sitoutuvat toimintaan vähintään vuodeksi. Lisäksi jokaisen Isosisaruksen rikosrekisteritausta selvitetään ennen toiminnassa aloittamista.

Vaihtoehtona Isosisaruksena toimimiselle on Tuvan vapaaehtoisena toimiminen. Mikäli Isosisarusksena aloittaminen askarruttaa, voi kurssin suorittanut vaaaehtoinen viettää lasten kanssa aikaa Tyttöjen tai Poikien Tuvan aukioloissa, ryhmissä ja tapahtumissa omien aikataulujensa mukaan.

Tapaamiset

Isosisarus ja Pikkusisarus tapaavat toisiaan noin 1-4 kertaa kuukaudessa, yhteisen sopimuksen mukaan.

Yhteisen toiminnan sisällön suunnittelevat Isosisarus, Pikkusisarus ja hänen vanhempansa. Isosisaruksille ja Pikkusisaruksille järjestetään yhteistä toimintaa ympäri vuoden, esimerkiksi yhteisiä Sisaruspäiviä ja muuta tapahtumaa.

Pikkusisarus on

  • peruskouluikäinen tamperelainen tai Tampereella koulussa käyvä tyttö, poika tai sukupuoleltaan moninainen lapsi tai nuori
  • Pikkusisko (tyttö), Pikkuveli (poika) tai Pikkusisarus (sukupuoleltaan ei-binäärinen).

Ilmoittaudu Pikkusisarukseksi.

Isosisarus on

  • vapaaehtoinen
  • vähintään 18-vuotias Isosisko (nainen), Isoveli (mies) tai Isosisarus (sukupuoleltaan ei-binäärinen aikuinen)
  • positiivinen ja omannäköisensä malli Pikkusisarukselle.

Isosisarukseksi voi ryhtyä käytyään Isosisaruskurssin.