Isosisaruskurssi

Isosisaruskurssi on valmentava koulutus Isosisarustoiminnassa aloittamista varten. Vapaaehtoiseksi ryhtyminen ei vaadi erityisosaamista, vaan jokainen voi toimia Isosisaruksena juuri sellaisena kuin on. Riittää, että sinulla on motivaatiota ja hyvät mahdollisuudet toimia ilona ja tukena lapsen tai nuoren arjessa.

Isosisaruskurssi on 8 tuntia kestävä kokonaisuus, jossa osallistujat saavat kaiken tarvittavan tiedon ja taidon vapaaehtoisena toimimiseen. Kurssin käyminen on edellytyksenä Isosiskona, Isoveljenä tai Isosisaruksena toimimiselle, mutta ei velvoita siihen. Isosisaruskurssin aikana voit vielä miettiä haluatko itsellesi oman Pikkusisaruksen. Isosisaruksena toimimiseen tulee sitoutua vähintään vuodeksi. Isosisaruskurssin käytyäsi on mahdollista toimia myös avoimen toiminnan vapaaehtoisena.

Isosisaruskurssin sisältö

  • Isosisarustoiminta, Tyttöjen- ja Poikien Tuvan toiminta
  • Setlementti ja Ahjolan Setlementti
  • Vapaaehtoistyö
  • Sukupuolisensitiivinen tyttö- ja poikatyö ja sensitiivinen kohtaaminen
  • Isosisaruksen polku
  • Sosiokulttuurinen innostaminen

Isosisaruskurssin kouluttajat ovat Tyttöjen Tuvan, Poikien Tuvan ja Isosisarustoiminnan työntekijöitä. Pääset kurssilla myös tutustumaan muihin kurssilaisiin.

Isosisaruskurssilla kaikki vapaaehtoiset haastatellaan. Haastattelun yhteydessä vapaaehtoinen kertoo omasta itsestään ja toiveistaan tulevalle Pikkusisarelle.

Lisäksi jokainen vapaaehtoinen täyttää suostumuksen lasten ja nuorten kanssa tehtävää vapaaehtoistoimintaa varten tilattavaa rikosrekisteriotetta varten. Isosisarustoiminta tilaa ja maksaa rikosrekisteriotteen ja se toimitetaan vapaaehtoiselle tarkistamisen jälkeen. Voit myös esittää jo olemassa olevan harjoittelua/työtä varten tilaamasi rikosrekisteriotteen.

Seuraava Isosisaruskurssi

To 28.9. klo 17-19.30 ja La 30.9. klo 10-16.30

Ilmoittaudu syyskuun Isosisaruskurssille

Missä?

Kurssi järjestetään Tyttöjen ja Poikien Tuvalla osoitteessa Pispalan valtatie 45, 33250 Tampere.

Valitettavasti toimitilamme eivät ole fyysisesti esteettömät. Olethan siis yhteydessä ohjaajaan, mikäli käytät apuvälinettä liikkumisesi tukena. Teemme aktiivisesti töitä toiminnan saavutettavuuden parantamiseksi.

Ilmoittaudu sähköpostilistalle, jos haluat saada tiedon seuraavasta kurssista.

Tutustu myös 

Isosisaruskurssi – vapaaehtoisen opas