Tietoa Tuvan vapaaehtoisille

Vapaaehtoisena aukioloissa

Poikien Tuvan aukioloissa ja tapahtumissa voi toimia vapaaehtoisena käytyään Tyttöjen Tuvan ja Poikien Tuvan vapaaehtoisten ja ryhmänohjaajien koulutuksen. Isosisaruskurssin ja lisäosan käyneet voivat toimia Tupaisoveljinä tai Tupaisosisaruksina.

Voit vapaasti päättää, mitä haluat toiminnassa tehdä ja kuinka usein tulla mukaan. Poikien Tuvalla on aukiolo viikottain maanantaisin klo 15-19.30.
Aukioloon voi tulla silloin kun parhaiten pääsee ja ehtii, koko aikaa ei tarvitse olla paikalla. Aukioloissa voi viettää aikaa 6-16-vuotiaiden lasten ja nuorten kanssa, jutella, pelailla, askarrella tai tehdä kädentaitojuttuja. Heidän kanssaan voi vain viettää aikaa ja keskustella heidän elämästään, toimia kuuntelevana korvana ja luotettavana aikuisena.

Vapaaehtoisena voi itse valita mitä haluat Tuvalla tehdä yksin tai muiden kanssa. Tärkeintä on kuitenkin, että olet läsnä lapsille ja nuorille heitä kuunnellen ja toiminnassa tukien. Usein keskustelut lähtevät parhaiten käyntiin yhteisen toiminnan ohessa. Voit esimerkiksi keksiä itsellesi jonkin tekemisen aukioloon ja huomaatkin jo löytäneesi seuraa,  juttukavereita ja ohjattavia. Tuvalla on kattavasti tarvikkeita pelaamiseen (lauta- ja konsolipelit, pöytäjääkiekko, korona), leikkimiseen (rakennussarjat, legot, junaradat), askarteluun ja kädentaitoihin, kuvataiteeseen, leivontaan ja ruoanlaittoon, kasvien hoitoon yms. Voit myös tuoda mukanasi esim. oman soittimen tai muun aktiviteetin (Tuvalla on sähköpiano). Tuvalla on myös teatteri ja maskeeraushuone, joissa voi pukeutua, tehdä näytelmiä lasten kanssa, mikä nyt kulloinkin parhaalta ja mukavimmalta tuntuu. Tämän lisäksi Tuvalla voi järjestellä tai siivoilla. Ja aina voi keksiä ja toivoa uusia toimintatapoja ja -muotoja.

Jos tekemisen keksiminen ja joukkoon liittyminen aukiolossa tuntuu hankalalta ja kaipaisit mieluummin sovittua tekemistä tai vastuutehtävää, juttele asiasta Niklaksen kanssa.

Vapaaehtoisena ryhmänohjaajana

Tyttöjen Tuvalla voi toimia ryhmänohjaajana käytyään Tyttöjen Tuvan vapaaehtoisten ja ryhmänohjaajien koulutuksen. Voit itse toivoa millaista ryhmää haluaisit ohjata tai voit tulla ohjaajaksi Tyttöjen Tuvalla vakiintuneisiin tai ohjaajien ideoimiin uusiin ryhmiin. Ota yhteyttä ohjaajiin niin keskustellaan toiveistasi ja etsitään sinulle sopiva ryhmä.

Vapaaehtoisena muissa tapahtumissa

Poikien Tuvan vapaaehtoiset voivat osallistua aukiolojen lisäksi tapahtumiin, retkille ja leireille. Saat itse päättää millaisessa roolissa haluat tapahtumassa olla: osallistujana, apuna käytännön järjestelyissä vai esim. ohjelman ja sisältöjen ohjaana.

To 22.8. klo 18.30-19.30 Notredamen kellonsoittaja -näytelmän harjoitukset Tampereen teatterilla (2 €/ hlö)

Poikien Lauantait
24.8. klo 12-17 Äksön-Lauantai 
21.9. klo 12-17 Taide-Lauantai 
26.10. klo 12-17 Halloween-Lauantai
30.11. klo 12-17 Toive-Lauantai 

Koulutus ja vertaisohjaus

Pidämme uusille Tyttöjen Tuvan ja Poikien Tuvan vapaaehtoisille tarkoitettuja vapaaehtoiskursseja kaksi kertaa vuodessa. Syksyllä 2019 kurssi järjestetään 11., 13. ja 17.9. klo 17-19. Kurssille osallistuminen on edellytyksenä Tuvan vapaaehtoiseksi ryhtymiselle. Aloitettuaan toiminnassa jokainen Tuvan vapaaehtoinen (myös Tupaisosiskot) käy kerran vuodessa vertaismentorointi-illassa joko syksyllä tai keväällä. Jos  et pääse vertaismentorointi-iltaan, varaa aika henkilökohtaiseen ohjauskeskusteluun kerran vuodessa.

Ke 21.8. klo 17-19 Tyttöjen Tuvan ja Poikien Tuvan vapaaehtoisten vertaismentorointi

Jatkokoulutus ja virkistys

Järjestämme myös jatkokoulutusiltoja sekä virkistystoimintaa yhteensä neljästi vuodessa. Tarkemmat tiedot löytyvät alta tai etusivun ilmoitustaululta. Isosisarukset näkevät tapahtumien tiedot lisäksi some-tileiltämme (Whatsapp, Facebook, Instagram).

Syksyllä 2019 emme järjestä erillistä jatkokoulutusta ja virkistyspäivää, koska toivomme kaikkien kynnelle kykenevien vapaaehtoisten osallistuvan marraskuun seminaariin ja iltajuhlaan. Isosisarustoiminnan 20-vuotisjuhlaseminaari järjestetään Tampereen ammattikorkeakoululla to 7.11. ja samana iltana olet tervetullut iltajuhlaan klo 18 alkaen. SINÄ VAPAAEHTOINEN! ILMOITTAUDU SUUNNITTELUTIIMIIN ja tule mukaan suunnittelemaan parhaat, mieluisat Isosisarustoiminnan iltajuhlat! Ilmoittaudu Piialle, Sannalle tai Niklakselle.

To 7.11. klo 9-15.30 20-vuotisjuhlaseminaari (Tamkin Juhlasalissa, Kuntokatu 3)
To 7.11. klo 18-> 20-vuotisiltajuhla

ILMOITTAUTUMINEN SEMINAARIIN aukeaa elokuun kuluessa.

Muut yhteydenotot ja ilmoittautumiset

Niklas p. 044 553 84 32, niklas.soderstrom (at) ahjola.fi
Essi p. 044 553 84 35, essi.rasanen (at) ahjola.fi
Piia p. 044 553 84 36, piia.seppala (at) ahjola.fi