Tietoa Poikatyön vapaaehtoisille

Vapaaehtoisena aukioloissa

Poikien Tuvan aukioloissa ja tapahtumissa voi toimia vapaaehtoisena käytyään Tyttöjen Tuvan ja Ahjolan Poikatyön vapaaehtoisten ja ryhmänohjaajien koulutuksen. Isosisaruskurssin ja lisäosan käyneet voivat toimia Tupaisoveljinä tai Tupaisosisaruksina.

Voit vapaasti päättää, mitä haluat toiminnassa tehdä ja kuinka usein tulla mukaan. Poikien Tuvalla on aukiolo viikottain maanantaisin klo 15-19.
Aukioloon voi tulla silloin kun parhaiten pääsee ja ehtii eikä koko aikaa tarvitse olla paikalla. Aukioloissa voi viettää aikaa 10-17-vuotiaiden lasten ja nuorten kanssa, jutella, pelailla, askarrella tai tehdä kädentaitojuttuja. Heidän kanssaan voi vain viettää aikaa ja keskustella heidän elämästään, toimia kuuntelevana korvana ja luotettavana aikuisena.

Vapaaehtoisena voit itse valita mitä haluat Tuvalla tehdä yksin tai muiden kanssa. Tärkeintä on kuitenkin, että olet läsnä lapsille ja nuorille heitä kuunnellen ja toiminnassa tukien. Usein keskustelut lähtevät parhaiten käyntiin yhteisen toiminnan ohessa. Voit esimerkiksi keksiä itsellesi jonkin tekemisen aukioloon ja huomaatkin jo löytäneesi seuraa,  juttukavereita ja ohjattavia. Tuvalla on kattavasti tarvikkeita pelaamiseen (lauta- ja konsolipelit, pöytäjääkiekko, korona), leikkimiseen (rakennussarjat, legot, junaradat), askarteluun ja kädentaitoihin, kuvataiteeseen, leivontaan ja ruoanlaittoon, kasvien hoitoon yms. Voit myös tuoda mukanasi esim. oman soittimen tai muun aktiviteetin (Tuvalla on sähköpiano). Tuvalla on myös teatteri ja maskeeraushuone, joissa voi pukeutua, tehdä näytelmiä lasten kanssa, mikä nyt kulloinkin parhaalta ja mukavimmalta tuntuu. Tämän lisäksi Tuvalla voi järjestellä tai siivoilla. Ja aina voi keksiä ja toivoa uusia toimintatapoja ja -muotoja.

Jos tekemisen keksiminen ja joukkoon liittyminen aukiolossa tuntuu hankalalta ja kaipaisit mieluummin sovittua tekemistä tai vastuutehtävää, juttele asiasta työntekijöiden kanssa.

Vapaaehtoisena ryhmänohjaajana

Ahjolan Poikatyössä voi toimia ryhmänohjaajana käytyään avoimen toiminnan vapaaehtoisten ja ryhmänohjaajien koulutuksen. Voit itse toivoa millaista ryhmää haluaisit ohjata tai voit tulla ohjaajaksi Poikatyön vakiintuneisiin tai ohjaajien suunnittelemiin uusiin ryhmiin. Ota yhteyttä ohjaajiin niin keskustellaan toiveistasi ja etsitään sinulle sopiva ryhmä.

Vapaaehtoisena muissa tapahtumissa

Poikatyön vapaaehtoiset voivat osallistua aukiolojen lisäksi
tapahtumiin ja retkiin ja lomatoimintaan. Saat itse päättää millaisessa roolissa haluat tapahtumassa olla: osallistujana, apuna käytännön järjestelyissä vai esim. ohjelman ja sisältöjen ohjaana.

Koulutus ja vertaisohjaus

Pidämme uusille Tyttöjen Tuvan ja Poikatyön vapaaehtoisille tarkoitettuja vapaaehtoiskoulutuksia kaksi kertaa vuodessa. Seuraava koulutus pidetään syksyllä 2020 (Tarkemmat kurssipäivät ilmoitetaa myöhemmin). Kurssille osallistuminen on edellytyksenä vapaaehtoiseksi ryhtymiselle.

Jatkokoulutus ja virkistys

Järjestämme myös jatkokoulutusiltoja sekä virkistystoimintaa ympäri vuoden. Tarkemmat tiedot löytyvät alta tai etusivun ilmoitustaululta. Isosisarukset näkevät tapahtumien tiedot lisäksi some-tileiltämme (WhatsApp, Facebook, Instagram)

Yhteydenotot ja ilmoittautumiset

Niklas p. 044 553 84 32, niklas.soderstrom (at) ahjola.fi
Essi p. 044 553 84 35, essi.rasanen (at) ahjola.fi
Piia p. 044 553 84 36, piia.lyimo (at) ahjola.fi