Tietoa Isosisaruksille

Poikien Tuvan tilat Sisarusparien käytettävissä

Poikien Tupa on Iso- ja Pikkuveljien käytettävissä syksyllä 2020 aukioloaikana maanantaisin klo 15.00–19.30.

Parien yhteistä toimintaa

Isosisaruksille ja Pikkusisaruksille järjestetään yhteistä toimintaa ympäri vuoden, esimerkiksi yhteisiä Sisaruspäiviä (ja tarvittaessa erillisiä Siskokset- ja Veljekset-päiviä), tapahtumia ja teemapäiviä.

Isosisarukset voivat halutessaan järjestää vapaaehtoisesti yhteistä toimintaa muille Sisaruspareille. Toimintaa voi järjestää ennalta sovittuina Sisaruspäivinä tai muulloin Poikien ja Tyttöjen Tuvan tiloissa aukioloaikojen ulkopuolella (esim. pelit, leivonta, kädentaidot) tai muualla (esim. luontoretket, vierailut eri kohteissa, musiikkitoiminta Ahjolan musiikkiluokassa yms.). Jos haluat järjestää tapahtuman muille sisaruspareille, ehdota tapahtumaasi Isosisarusten sometileillä (Whatsapp, Facebook) ja/tai ota yhteyttä toiminnan työntekijöihin, jotka neuvovat tilojen varaamisessa ja muissa asioissa. Tehdään toiminnasta teidän näköistänne!

Koulutus ja ohjaus

Pidämme uusille Isosisaruksille tarkoitettuja Isosisaruskursseja kahdesta neljään kertaa vuodessa. Kurssille osallistuminen on edellytyksenä Isosisarukseksi ryhtymiselle.

Jokainen Isosisarus käy henkilökohtaisessa ohjauskeskustelussa kahdesti vuodessa. Kysymme kuulumisia tekstiviestillä 3 kk aloittamisen jälkeen ja kutsumme sinut ohjaukseen n. puolen vuoden kohdalla. Toinen ohjaus on ensimmäisen vapaaehtoisvuoden päätteeksi. Vastaathan aktiivisesti yhteydenottoihimme. Ole rohkeasti yhteydessä vaikket olisi ehtinyt tavata Pikkusiskoasi. Voit ottaa yhteyttä myös muulloin kun koet tarvetta ohjaukseen. Kerrothan meille myös elämäntilanteidesi muutoksista, jos ne vaikuttavat Sisarussuhteeseesi.

Vertaistuki, jatkokoulutus ja virkistystoiminta

Järjestämme myös vertaistuki- ja jatkokoulutusiltoja sekä virkistystoimintaa yhteensä neljästi vuodessa. Tarkemmat tiedot löytyvät alta tai etusivun ilmoitustaululta. Isosisarukset näkevät tapahtumien tiedot lisäksi some-tileiltämme (WhatsApp, Facebook, Instagram).


Yhteydenotot ja ilmoittautumiset
Piia, p. 044 553 84 36, piia.lyimo(at)ahjola.fi
Niklas, p. 044 553 84 32, niklas.soderstrom(at)ahjola.fi
Essi, p. 044 553 84 35, essi.rasanen(at)ahjola.fi