Tietoa Isosisaruksille

Poikien Tuvan tilat Sisarusparien käytettävissä

Poikien Tupa on Iso- ja Pikkuveljien käytettävissä keväällä 2020 aukioloaikana maanantaisin klo 15.00–19.30 (ei talvilomalla).

Parien yhteistä toimintaa

Isosisaruksille ja Pikkusisaruksille järjestetään yhteistä toimintaa ympäri vuoden, esimerkiksi yhteisiä Sisaruspäiviä (ja tarvittaessa erillisiä Siskokset- ja Veljekset-päiviä), tapahtumia ja teemapäiviä.

Isosisarukset voivat halutessaan järjestää vapaaehtoisesti yhteistä toimintaa muille Sisaruspareille. Toimintaa voi järjestää ennalta sovittuina Sisaruspäivinä tai muulloin Poikien ja Tyttöjen Tuvan tiloissa aukioloaikojen ulkopuolella (esim. pelit, leivonta, kädentaidot) tai muualla (esim. luontoretket, vierailut eri kohteissa, musiikkitoiminta Ahjolan musiikkiluokassa yms.). Jos haluat järjestää tapahtuman muille sisaruspareille, ehdota tapahtumaasi Isosisarusten sometileillä (Whatsapp, Facebook) ja/tai ota yhteyttä toiminnan työntekijöihin, jotka neuvovat tilojen varaamisessa ja muissa asioissa. Tehdään toiminnasta teidän näköistänne!

Kevään 2020 Sisaruspäivät Sisaruspareille:

Ke 12.2. klo 17-19 Peli-ilta (Tuvalla)
Ke 18.3. klo 17–19 Sporttia (Lähtö Tuvalta)
Ke 22.4. klo 17–19 Leivontaa (Tuvalla)
Ma 18.5. klo 17–19 Piknik (Lähtö Tuvalta)

Kevään 2020 yhteisretket Sisaruspareille:

Ke 5.2. klo 17.30-19 Teatteriretki Tampereen Teatteriin (Keskustori 2, Tampere)

Helmikuussa teemme kulttuuriretken Tampereen Teatteriin, jossa pääsemme tutustumaan teatterin toimintaan ja tiloihin. Lisäksi tapaamme teatterin kiinnitetyn näyttelijän Matti Hakulisen, joka kertoo meille millaista näyttelijänammatti on sekä vastaa retkeläisten esittämiin kysymyksiin. Kokoontuminen retkelle Tampereen Teatterin aulassa klo 17.15–17.30 (saapukaa paikalle ajoissa!). Retki päättyy klo 19.00. Ennakkoilmoittautuminen!

To 20.2. klo 16-20 Lumikenkäretki Saunasaareen

Helmikuussa on luvassa myös hauska ulkoiluretki Tampereen Saunasaareen. Tapaamme klo 16.00 Tyttöjen ja Poikien Tuvalla, josta lähdemme yhdessä Tahmelan rantaan. Rannasta lumikenkäilemme Saunasaareen, jossa luvassa on mukavaa ajanviettoa ja eväiden syömistä. Retki päättyy Tuvalle klo 20.00. Retken meille mahdollistaa Luonto-Liitto. Ennakkoilmoittautuminen! 

Koulutus ja ohjaus

Pidämme uusille Isosisaruksille tarkoitettuja Isosisaruskursseja kahdesta neljään kertaa vuodessa. Kurssille osallistuminen on edellytyksenä Isosisarukseksi ryhtymiselle.

Jokainen Isosisarus käy henkilökohtaisessa ohjauskeskustelussa kahdesti vuodessa. Kysymme kuulumisia tekstiviestillä 3 kk aloittamisen jälkeen ja kutsumme sinut ohjaukseen n. puolen vuoden kohdalla. Toinen ohjaus on ensimmäisen vapaaehtoisvuoden päätteeksi. Vastaathan aktiivisesti yhteydenottoihimme. Ole rohkeasti yhteydessä vaikket olisi ehtinyt tavata Pikkusiskoasi. Voit ottaa yhteyttä myös muulloin kun koet tarvetta ohjaukseen. Kerrothan meille myös elämäntilanteidesi muutoksista, jos ne vaikuttavat Sisarussuhteeseesi.

Vertaistuki, jatkokoulutus ja virkistystoiminta

Järjestämme myös vertaistuki- ja jatkokoulutusiltoja sekä virkistystoimintaa yhteensä neljästi vuodessa. Tarkemmat tiedot löytyvät alta tai etusivun ilmoitustaululta. Isosisarukset näkevät tapahtumien tiedot lisäksi ome-tileiltämme (Whatsapp, Facebook, Instagram).

Keväällä 2020

Ke 29.1. klo 17-19 Koulutus: Erityisherkkyys (Ahjolan Pirtti, Ahjolankatu 3, Tampere)
Ke 26.3. klo 17-19 Koulutus: Seksuaaliväkivalta (Tyttöjen Talo, Pyhäjärvenkatu 1 B 1, Tampere)
Ma 25.5. klo 17-20 Vapaaehtoisten virkistysilta: Laavuretki


Yhteydenotot ja ilmoittautumiset

Niklas p. 044 553 84 32, niklas.soderstrom(at)ahjola.fi

Essi p. 044 553 84 35, essi.rasanen(at)ahjola.fi 

Piia p. 044 553 84 36, piia.lyimo(at)ahjola.fi