Tietoa Isosisaruksille

Poikien Tuvan tilat Sisarusparien käytettävissä

Poikien Tupa on Iso- ja Pikkuveljien käytettävissä syksyllä 2019 aukioloaikana maanantaisin klo 15.00–19.30 (ei syyslomalla). Katso tarkat aukioloajat etusivulta.

Parien yhteistä toimintaa

Isosisaruksille ja Pikkusisaruksille järjestetään yhteistä toimintaa ympäri vuoden, esimerkiksi yhteisiä Sisaruspäiviä (ja tarvittaessa erillisiä Siskokset- ja Veljekset-päiviä), tapahtumia ja teemapäiviä.

Isoveljet ja -siskot voivat halutessaan järjestää vapaaehtoisesti yhteistä toimintaa muille Sisaruspareille. Toimintaa voi järjestää ennalta sovittuina Sisaruspäivinä tai muulloin Poikien/ Tyttöjen Tuvan tiloissa aukioloaikojen ulkopuolella (esim. pelit, leivonta, kädentaidot) tai muualla (esim. luontoretket, vierailut eri kohteissa, musiikkitoiminta Ahjolan musiikkiluokassa yms.). Jos haluat järjestää tapahtuman muille sisaruspareille, ehdota tapahtumaasi Isosisarusten sometileillä (Whatsapp, Facebook) ja/ tai ota yhteyttä toiminnan työntekijöihin, jotka neuvovat tilojen varaamisessa ja muissa asioissa. Tehdään toiminnasta teidän näköistänne!

Syksyn 2019 Sisaruspäivät ja retket Isoveljille ja Isosiskoille

To 22.8. klo 18.30-19.30 Notredamen kellonsoittaja -näytelmän harjoitukset Tampereen teatterilla (2 €/ hlö)
Ma 7.10. klo 16–18 Sisaruspäivä “Hyggeilta/ Lukupiiri”
Ke 30.10. klo 17.30–19.30 Sisaruspäivä ”Ukuleleilta”
Ti 4.12. klo 16–18 Sisaruspäivä “Himmelipaja”

Koulutus ja ohjaus

Pidämme uusille Isosisaruksille tarkoitettuja Isosisaruskursseja kahdesta neljään kertaa vuodessa. Kurssille osallistuminen on edellytyksenä Isosisarukseksi ryhtymiselle.

Jokainen Isosisarus käy henkilökohtaisessa ohjauskeskustelussa kahdesti vuodessa. Kysymme kuulumisia tekstiviestillä 3 kk aloittamisen jälkeen ja kutsumme sinut ohjaukseen n. puolen vuoden kohdalla. Toinen ohjaus on ensimmäisen vapaaehtoisvuoden päätteeksi. Vastaathan aktiivisesti yhteydenottoihimme. Ole rohkeasti yhteydessä vaikket olisi ehtinyt tavata Pikkusiskoasi. Voit ottaa yhteyttä myös muulloin kun koet tarvetta ohjaukseen. Kerrothan meille myös elämäntilanteidesi muutoksista, jos ne vaikuttavat Sisarussuhteeseesi.

Vertaistuki, jatkokoulutus ja virkistystoiminta

Järjestämme myös vertaistuki- ja jatkokoulutusiltoja sekä virkistystoimintaa yhteensä neljästi vuodessa. Tarkemmat tiedot löytyvät alta tai etusivun ilmoitustaululta. Isosisarukset näkevät tapahtumien tiedot lisäksi ome-tileiltämme (Whatsapp, Facebook, Instagram).

Syksyllä 2019 emme järjestä erillistä jatkokoulutusta ja virkistyspäivää, koska toivomme kaikkien kynnelle kykenevien vapaaehtoisten osallistuvan marraskuun seminaariin ja iltajuhlaan. Isosisarustoiminnan 20-vuotisjuhlaseminaari järjestetään Tampereen ammattikorkeakoululla to 7.11. ja samana iltana olet tervetullut iltajuhlaan. SINÄ VAPAAEHTOINEN! ILMOITTAUDU SUUNNITTELUTIIMIIN ja tule mukaan suunnittelemaan parhaat, mieluisat Isosisarustoiminnan iltajuhlat!

Syksyllä 2019

Ke 21.8. klo 17-19 Tyttöjen Tuvan ja Poikien Tuvan vapaaehtoisten vertaismentorointi (Jos toimit myös Tuvan vapaaehtoisena. Varaa henkilökohtainen ohjausaika, jos et pääse paikalle.)
Ke 28.8. klo 17-19 Isosisarusten Vertaispiknik (Lähtö Tuvalta, Pispalan valtatie 45)
To 7.11. klo 9-15.30 20-vuotisjuhlaseminaari (Tamkin Juhlasalissa, Kuntokatu 3)
To 7.11. klo 18-> 20-vuotisiltajuhla

Yhteydenotot ja ilmoittautumiset

Niklas p. 044 553 84 32, niklas.soderstrom(at)ahjola.fi

Essi p. 044 553 84 35, essi.rasanen(at)ahjola.fi 

Piia p. 044 553 84 36, piia.lyimo(at)ahjola.fi