Isosisarustoiminta – Isovelitoiminta

Marraskuussa 2019 20 vuotta täyttävän Isosiskotoiminnan rinnalla aloitettiin pojille eli Pikkuveljille suunnattu Isovelitoiminta syksyllä 2018. Ensimmäiset Isoveljet koulutettiin syyskuun 2018 kurssilla.

Isosisarustoiminnan tavoitteena on löytää toimintaan mukaan ilmoittautuneille tamperelaisille peruskouluikäisille (6 – 16 -vuotiaille) lapsille ja nuorille vastuullinen aikuinen, ystäväksi ja tueksi arkeen ja kasvuun. Isosisaruksena voi toimia täysi-ikäinen aikuinen Isosisko tai Isoveli, jolla on halu toimia myönteisenä mallina lapselle ja nuorelle; tytölle, pojalle ja sukupuoleltaan moninaiselle Pikkusiskolle tai Pikkuveljelle.

Isosisaruksena toimiminen on vapaaehtoistyötä. Se on palkitsevaa ja antoisaa, sillä sekä Isosisarus että Pikkusisarus ovat mukana omasta halustaan. Toiminnan avulla voi saada pienen ystävän, jonka kautta Isosisarus pääsee seuraamaan Pikkusisaruksensa kasvun vaiheita. Isosisaruksena toimimisen edellytyksenä on Isosisaruskoulutukseen osallistuminen. Isosisaruksille järjestetään virkistystoimintaa, jatkokoulutusta ja tukea Isosisaruksena toimiseen. Jokaisen Isosisaruksen rikosrekisteritausta selvitetään ennen oman Pikkusisaruksen saamista. Isosisarukseksi tulee voida sitoutua vuodeksi. Mikäli et jostain syystä voi sitoutua vuodeksi, voit toimia Tyttöjen Tuvalla vapaaehtoisena Tupaisosiskona tai Poikatyössä vapaa-ajantoiminnan vapaaehtoisena.

Pikkusisarus on:
  • kuka tahansa peruskouluikäinen (6 – 16 -v.) tamperelainen tai Tampereella koulussa käyvä tyttö, poika tai sukupuoleltaan moninainen lapsi/ nuori.
Isosisarus on:
  • vähintään 18-vuotias mies (Isoveli), nainen (Isosisko) tai sukupuoleltaan moninainen aikuinen (Isosisarus).
  • käynyt Isosisaruskurssin.
  • vapaaehtoinen.
  • positiivinen malli Pikkusisarukselle.

Isosisarus ja Pikkusisarus tapaavat toisiaan noin 1 – 4 kertaa kuukaudessa, yhteisen sopimuksen mukaan.

Yhteisen toiminnan sisällön suunnittelevat Isosisarus, Pikkusisarus ja hänen vanhempansa.

6 – 16 -VUOTIAAT POJAT, TYTÖT JA MONINAISESTI SUKUPUOLENSA KOKEVAT! Ilmoittautuminen Pikkusisarukseksi eli mukaan Isosisarustoimintaan, Poikatyöhön tai Tyttöjen Tuvalle tästä.

HALUATKO ISOSISARUKSEKSI?

Lisätiedot ja ilmoittautumiset kursseille:
piia.seppala(at)ahjola.fi, p. 044 553 8436
sanna.natunen(at)ahjola.fi, p. 044 553 8435
niklas.soderstrom(at)ahjola.fi, p. 044 553 8432

–> Voit tutustua netistä löytyvään Isosisaruskurssi – Vapaaehtoisen oppaaseen tästä.