Harraste- ja kasvuryhmät

Ahjolan Poikatyön avoimet harraste- kasvuryhmät ovat tarkoitettu 6–16-vuotiaille pojille ja sukupuolensa moninaisesti kokeville lapsille ja nuorille. (Moninaisuus meissä -ryhmä sekä VIP-ryhmä ovat tarkoitettu myös Tyttöjen Tuvan kävijöille.) Ryhmät ovat maksuttomia ja Ilmoittautumiset voi tehdä puhelimitse tai sähköpostilla suoraan poikatyön ohjaajalle (kts. yhteystiedot).

Kevään 2020 ryhmät

MONINAISUUS MEISSÄ -RYHMÄ
Maanantaisin klo 16.30-18.30 (20.1.-11.5.) parillisilla viikoilla Tyttöjen ja Poikien Tuvan Yksiössä (sisäänkäynti alaoven kautta).
Ryhmä on vertaisryhmä pääsääntöisesti alle 16-vuotiaille (ikärajan suhteen olemme joustavia) sukupuoltaan, seksuaalista suuntautumistaan tai identiteettiään pohtiville lapsille ja nuorille. Ryhmässä joka kerralla eri sisältöjä. Ryhmäläiset ideoivat ryhmäkertojen sisällöt ensimmäisellä ryhmäkerralla. Ryhmäkertojen sisällöt ilmoitetaan Instagramissa ja Facebookissa. Voit tulla ensimmäisellä kerralla mukaan myös oman tukihenkilön/vanhemman/ystävän kanssa. Ryhmässä jokainen saa kertoa niin paljon tai vähän itsestään kuin haluaa ja jokainen voi ilmaista itseään ryhmässä haluamallaan tavalla. Ryhmää ohjaavat vertaisohjaajat ja paikalla myös aina Piia Lyimo (seksuaalineuvoja). Ei ennakkoilmoittautumista. Mikäli haluat ottaa Piiaan yhteyttä etukäteen, se on mahdollista puhelimitse, sähköpostilla ja somen kautta. Katso Piian yhteystiedot täältä. Mikäli olet yli 16-vuotias, suosittelemme Setan nuorten ryhmää, joka kokoontuu Setan tiloissa parittomien viikkojen keskiviikkona. Jos olet juuri 16 -vuotias, voit valita kummassako ryhmässä haluat käydä, tai voit käydä vaikka molemmissa ryhmissä!

MUSIIKKIRYHMÄ
Maanantaisin klo 16–17 (2.3.-6.4.2020, ei 23.3.) Voima-tilassa (Pispalan valtatie 45, Tampere, Tyttöjen ja Poikien Tuvan viereinen ovi).
Musiikkiryhmässä pyritään tukemaan lasten sosiaalista kehitystä ja antamaan eväitä oppimisen ja keskittymisen haasteisiin. Ryhmässä leikitään ja piirretään musiikin tahtiin ja soitetaan ja kuunnellaan musiikkia yhdessä. Ryhmässä luvassa mm. musiikkimaalausta, soittamista sekä musiikkiaiheisia visailuja ja leikkejä. Ryhmää pitää musiikkiterapian perusopintoja suorittava Eemeli Sutelainen, joka ohjasi keväällä 2019 Poikien Tuvan bänditoimintaa. Ryhmään mahtuu max. 8 osallistujaa. Ilmoittautumiset poikatyön ohjaaja Niklakselle.

VIP-RYHMÄ
Tiistaisin klo 15–16.30 (21.1.-17.3.2020, ei 25.2.) Voima-tilassa (Pispalan valtatie 45, Tampere, Tyttöjen ja Poikien Tuvan viereinen ovi).
Ahjolan Poikatyön ja Tyttöjen Tuvan yhteisesti järjestämässä VIP-ryhmässä pääsee pohtimaan ja harjoittelemaan tunne- ja vuorovaikutustaitoja. Käsittelemme mm. itsetuntoa, tunteiden tunnistamista ja hallintaa, empatiaa, kaveritaitoja sekä ryhmässä olemista. Ryhmään otetaan max. 6 osallistujaa ja se on tarkoitettu 10–16-vuotiaille. Ryhmäkertoja on yhteensä 8. Tarjoamme ryhmässä myös pientä evästä sekä mahdollisuuden viettää rentoa aikaa Voima-tilassa ryhmän jälkeen klo 16.30 asti. Ilmoittautumiset poikatyön ohjaaja Niklakselle.

PELIRYHMÄ
Keskiviikkoisin klo 17–19 (22.1.–13.5.2020, ei 26.2.) Tyttöjen ja Poikien Tuvan tv-huoneessa.
Pelailu on tämän päivän näkyviä ilmiöitä, erityisesti poikien keskuudessa. Sen innostamana päätimme perustaa viime syksynä Peliryhmän, joka jatkuu myös kevätkaudella. Peliryhmässä pääsee pelaamaan ja tutustumaan pelikulttuuriin mm. videopelien, lautapelien, roolipelien sekä pakohuonepelien kautta. Tarkoitus ei kuitenkaan ole ainoastaan pelata, vaan ryhmässä pääsee myös pohtimaan ohjatusti omaa pelikäyttäytymistään sekä pelaamisen hyötyjä ja haasteita. Ryhmään mahtuu maksimissaan n. 8 osallistujaa. Ilmoittautumiset voi tehdä poikatyön ohjaaja Niklakselle.

LIIKUNTARYHMÄ
Torstaisin klo 16–17 (30.1.–9.4.2020, ei 27.2.) Ahjolan liikuntasalissa (Ahjolankatu 3, Tampere).
Poikien liikuntaryhmä jatkaa toimintaansa torstaisin Ahjolan liikuntasalissa (Ahjolankatu 3, Tampere). Liikuntaryhmässä pääsee vapaasti liikkumaan ja kokeilemaan erilaisia liikuntavälineitä tunnin ajan. Ryhmään ei vaadita aiempaa liikuntataustaa, vaan sinne voi tulla liikkumaan omana itsenään ja pitämään hauskaa rennolla otteella. Ilmoittautumiset poikatyön ohjaaja Niklakselle.

 

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:
Poikatyön ohjaaja Niklas
p. 044 553 8432
niklas.soderstrom(at)ahjola.fi