Avoimen toiminnan vapaaehtoinen

Vaihtoehtona Isosisaruksena toimimiselle on Poikatyön avoimen toiminnan vapaaehtoisena toimiminen. Tällöin voi toimia aukioloissa, tapahtumissa, retkillä, leireillä kaikkien lasten ja nuorten yhteisenä vapaaehtoisena omien aikataulujensa mukaan, satunnaisesti tai vakinaisesti. Tämä on joillekin parempi tapa toimia vapaaehtoisena, jos ei halua tai pysty sillä hetkellä ottamaan omaa Pikkusisarusta itselleen, mutta haluaa kuitenkin toimia lasten ja nuorten ilona ja tukena. Avoimen toiminnan vapaaehtoinen voi myös toimia ryhmänohjaajana avoimen toiminnan ryhmissä tai jalkautuvissa ryhmissä.

Avoimen toiminnan vapaaehtoisten avulla toimintaan saadaan eri-ikäisiä miehiä ja sukupuoleltaan moninaisia aikuisia. He tarjoavat erilaisia aikuisen malleja sukupuoli-identiteetin rakentamiseen ja toimivat turvallisina, kuuntelevina aikuisina lasten ja nuorten arjessa ja haasteissa.

Avoimen toiminnan vapaaehtoisena voi aloittaa käytyään avoimen toiminnan vapaaehtoisille suunnatun koulutuksen tai Isosisaruskurssin. Ryhmänohjaajana voi aloittaa sovittuaan asiasta tyttö- ja poikatyön ohjaajien kanssa ja osallistuttuaan ryhmänohjaajien koulutukseen.

KEVÄÄN 2019 KURSSIT AVOIMEN TOIMINNAN VAPAAEHTOISILLE

Keväällä 2019 järjestetään uutuutena Ryhmänohjaajien ja avoimen toiminnan vapaaehtoisten koulutus (5 h) la 9.2. klo 10 – 15. Kurssilla saa valmiudet joko ryhmän ohjaamiseen tai avoimen toiminnan vapaaehtoisena toimimiseen. Koulutus perehdyttää sekä Ahjolan Poikatyön että Tyttöjen Tuvan ryhmänohjaajat ja vapaaehtoiset. Kurssilla voi esittää toiveita siitä millaisissa tehtävissä haluaa toimia. Ilmoittautuminen koulutukseen tästä tai toiminnan työntekijöille.

Isosisaruskurssi (11 h) on keväällä 2019 suunnattu myös avoimen toiminnan vapaaehtoisille. Jos et ehtinyt helmikuun kurssille, voit osallistua tälle kurssille. Isosisaruskurssin lauantain osuudessa käydään läpi eriytetysti Isosisaruksen polku sekä avoimen toiminnan vapaaehtoisten tehtävät. Voit siis osallistua kurssille, vaikket halua omaa Pikkusisarusta. Et kuitenkaan voi aloittaa ryhmänohjaajana ilman ryhmänohjaajakoulutusta, joka järjestetään lukukauden alussa.

Kevään 2019 seuraava Isosisaruskurssi:
ke 15.5. klo 17-19, pe 17.5. klo 17-19 ja la 18.5. klo 10-17. Ilmoittautumiset suoraan toiminnan työntekijöille (kts. yhteystiedot).

Tarvittaessa järjestämme myös avoimesta toiminnasta tai ryhmänohjauksesta kiinnostuneille räätälöidyn perehdytyksen toimintaan sopivana ajankohtana, jos ei ehdi osallistua kursseille.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan toimintaan!

Lisätietoa

Niklas p. 044 553 84 32 (myös WhatsApp) niklas.soderstrom @ ahjola.fi